Pressrelease
May 24, 2023

Rädda banker försenar bostadshuset på Norr

I korsningen Stensättersgatan/Bievägen ska det byggas ett trygghetsboende med 78 lägenheter för personer från 65 år. I höstas revs den gamla bensinmacken och viss sanering av marken genomfördes. Sedan dess har det i princip varit noll aktivitet på platsen.

– Vi har varit ute på upphandlingsrunda och har fått fantastiskt bra uppbackning från de lokala entreprenörerna. Vi har en tanke på vilket företag vi vill gå vidare med, men än så länge är det en upphandlingshemlighet, säger Thomas Dansk, VD på Mälarsjö fastigheter.

Samtidigt har finansieringsfrågan försenat byggstarten.

– Vi är ett företag med bra ekonomi, men vi vill inte lägga alla ägg i samma korg. Bankerna har strulat och är just nu helt iskalla och rädda, så tyvärr har det varit svårt att komma loss med finansieringen. Jag tror att alla som sysslar med nyproduktion drabbas av det här.

Trots det är företaget fast beslutna om att genomföra projektet, även om inflyttningen planeras till 2025 i stället för 2024.

– Vi har träffat det kommunala rådet för pensionärsfrågor och de inser vilket enormt intresse den här boendeformen har i Katrineholm. Får vi passera räntehöjningen i juni tror jag att vi kommer att få en lugnare marknad och kan börja bygga i höst, säger Thomas Dansk.

Redan nästa vecka kommer det att bli aktivitet på platsen. Då ska en sista sanering av marken ske.

För frågor och mer information kontakta:

Thomas Dansk, VD/Partner

Mobil: 0732-30 02 25

Mail: thomas@malarsjo.se

Fler nyheter

Pressrelease
May 24, 2023

Rädda banker försenar bostadshuset på Norr

Det nya bostadshuset på Norr försenas. Struliga banker som inte ger finansiering har satt käppar i hjulet.

Nyhet
May 10, 2023

Trygghetsboendet Guldregnet möts av stort intresse

Genom värdefulla seminarium och möten har Mälarsjö fångat upp och fortsatt utveckla Trygghetsboendet Guldregnet centralt beläget i Katrineholm.

Till alla nyheter